Vrijheid & Comedy

Gratis

Een van de belangrijkste kenmerken van een rechtsstaat is vrijheid. Vrijheid om te doen wat je wil en om te zeggen wat je denkt. Tegelijkertijd is humor een van de beste middelen om aandacht te vragen voor zware thema’s en die bespreekbaar te maken. Vandaar dat het Utrecht International Comedy Festival (UICF) en het Bevrijdingsfestival Utrecht voor de derde keer de handen ineenslaan en een traject organiseren voor jongeren van 16 tot 23 jaar die onder begeleiding van professionele comedians een comedy-act willen neerzetten met als onderwerp: vrijheid (in de breedste zin van het woord).

Hoe werkt het?

We beginnen met een comedycursus van zeven weken die gehouden zal worden in de Trainingsruimte van het UICF & het Comedyhuis in Utrecht, De cursus wordt gegeven op donderdagavonden, en zal van start gaan op 12 december. Deelnemers worden hierbij gecoacht en begeleid door de comedians van het Comedyhuis en leren in die zeven weken hoe ze grappen moeten bedenken, het beste een verhaal kunnen vertellen op een podium, en hoe ze een bepaald onderwerp, zoals vrijheid, kunnen opnemen in hun comedyset. De cursus wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden.

Na het eindoptreden van de cursus zullen de beste (en meest gemotiveerde) deelnemers worden klaargestoomd voor optredens op zowel het Utrecht International Comedy Festival op 6 en 7 maart in TivoliVredenburg als het Bevrijdingsfestival Utrecht op 5 mei in Park Transwijk. Deelnemers worden verder nog geholpen door ervaren comedians en kunnen meedoen aan open mics waar ze hun act verder kunnen oefenen en verbeteren.

Direct aanmelden

Data

Cursusdata eerste cursus
12, 19 december 9, 16, 23, 30 januari 6 februari

Voorbereidingsdata UICF
13, 20, 27 februari

Utrecht International Comedy Festival:
6 & 7 maart

Cursusdata tweede cursus
donderdagen vanaf 14 maart

Bevrijdingsfestival:
5 mei

Deelname open mics
Nader te bepalen in de periode 13 februari – 5 mei

Als je niet alle data aanwezig kunt zijn, hoeft dat geen probleem te zijn. Geef het aan bij je aanmelding.

Aanmelden

    Vanwege de huidige maatregelen omtrent Covid-19 is besloten om de aanmeldingen op te schorten naar 2021. Houd de website en onze kanalen in de gaten voor meer informatie.