Vrijheid & Comedy

Gratis

Een van de belangrijkste kenmerken van een rechtstaat is vrijheid. Vrijheid om te doen wat je wil en om te zeggen wat je denkt. Tegelijkertijd is humor een van de beste middelen om aandacht te vragen voor zware thema’s en deze bespreekbaar te maken. In 2019 hebben het Utrecht International Comedy Festival (UICF) en het Bevrijdingsfestival Utrecht voor het eerst de handen ineengeslagen met het project Vrijheid & Comedy. Dit project richtte zich specifiek op jongeren in de leeftijdscategorie 16-23 jaar met de achterliggend gedachte om het thema vrijheid op een andere manier te belichten door middel van stand-up comedy. De afgelopen jaren zijn er onder de noemer Vrijheid & Comedy verschillende projecten afgerond. Ook voor het seizoen 2021/2022 zijn er plannen om een nieuwe groep te formeren. De exacte data en planning is nu nog niet bekend en volgt later dit jaar. Hou hiervoor deze website en de socials van het UICF en het Bevrijdingsfestival Utrecht in de gaten! 

Hoe werkt het?

We beginnen met een comedycursus van zeven weken die gehouden zal worden in de Trainingsruimte van het UICF & het Comedyhuis in Utrecht, De cursus wordt gegeven op donderdagavonden, en zal van start gaan op 12 december. Deelnemers worden hierbij gecoacht en begeleid door de comedians van het Comedyhuis en leren in die zeven weken hoe ze grappen moeten bedenken, het beste een verhaal kunnen vertellen op een podium, en hoe ze een bepaald onderwerp, zoals vrijheid, kunnen opnemen in hun comedyset. De cursus wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden.

Na het eindoptreden van de cursus zullen de beste (en meest gemotiveerde) deelnemers worden klaargestoomd voor optredens op zowel het Utrecht International Comedy Festival op 6 en 7 maart in TivoliVredenburg als het Bevrijdingsfestival Utrecht op 5 mei in Park Transwijk. Deelnemers worden verder nog geholpen door ervaren comedians en kunnen meedoen aan open mics waar ze hun act verder kunnen oefenen en verbeteren.

Direct aanmelden

Data

Cursusdata eerste cursus
12, 19 december 9, 16, 23, 30 januari 6 februari

Voorbereidingsdata UICF
13, 20, 27 februari

Utrecht International Comedy Festival:
6 & 7 maart

Cursusdata tweede cursus
donderdagen vanaf 14 maart

Bevrijdingsfestival:
5 mei

Deelname open mics
Nader te bepalen in de periode 13 februari – 5 mei

Als je niet alle data aanwezig kunt zijn, hoeft dat geen probleem te zijn. Geef het aan bij je aanmelding.

Aanmelden

    Vanwege de huidige maatregelen omtrent Covid-19 is besloten om de aanmeldingen op te schorten naar 2021. Houd de website en onze kanalen in de gaten voor meer informatie.