Vrijheid & Comedy

Gratis

Een van de belangrijkste kenmerken van een rechtstaat is vrijheid. Vrijheid om te doen wat je wil en om te zeggen wat je denkt. Tegelijkertijd is humor een van de beste middelen om aandacht te vragen voor zware thema’s en deze bespreekbaar te maken. In 2019 hebben het Utrecht International Comedy Festival (UICF) en het Bevrijdingsfestival Utrecht voor het eerst de handen ineengeslagen met het project Vrijheid & Comedy. Dit project richtte zich specifiek op jongeren in de leeftijdscategorie 16-23 jaar met de achterliggend gedachte om het thema vrijheid op een andere manier te belichten door middel van stand-up comedy. De afgelopen jaren zijn er onder de noemer Vrijheid & Comedy verschillende projecten afgerond.

Voor 2021/2022 gaat vrijheid en comedy wederom door! De exacte data en planning zijn hieronder te vinden. 

Hoe werkt het?

We beginnen met een comedycursus van zeven weken die gehouden zal worden in de Trainingsruimte van het UICF & het Comedyhuis in Utrecht, De cursus wordt gegeven op dinsdagavonden, en zal van start gaan op 11 januari. Deelnemers worden hierbij gecoacht en begeleid door de comedians van het Comedyhuis en leren in die zeven weken hoe ze grappen moeten bedenken, het beste een verhaal kunnen vertellen op een podium, en hoe ze een bepaald onderwerp, zoals vrijheid, kunnen opnemen in hun comedyset. De cursus wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden.

Na het eindoptreden van de cursus zullen de beste (en meest gemotiveerde) deelnemers worden klaargestoomd voor optredens  tijdens de talenshow op 1 maart, Big Bigne of Comedy op 4 en 5 maart in TivoliVredenburg en het Bevrijdingsfestival Utrecht op 5 mei in Park Transwijk. Deelnemers worden verder nog geholpen door ervaren comedians en kunnen meedoen aan open mics waar ze hun act verder kunnen oefenen en verbeteren.

Direct aanmelden

Data

Cursusdata eerste cursus
11, 18, 25, januari 1, 8, 15, 22 februari

Optreden talentshow:
1 maart

Cursusdata tweede cursus
15, 22, 29 maart, 5, 12, 19, 26 april en 3 mei

Bevrijdingsfestival:
5 mei

Deelname open mics
Nader te bepalen

Als je niet alle data aanwezig kunt zijn, hoeft dat geen probleem te zijn. Geef het aan bij je aanmelding.

Aanmelden

    Vanwege de huidige maatregelen omtrent Covid-19 is besloten om de aanmeldingen op te schorten naar 2021. Houd de website en onze kanalen in de gaten voor meer informatie.