Bij het Utrecht International Comedy Festival geloven we in lachen, ontwikkelen en steunen. Ons hart klopt voor humor en talentontwikkeling. Met trots kondigen we de voortzetting van het succesvolle samenwerkingsproject met het Utrechtse Comedyhuis aan: Comedyhuis Talents. De nieuwe groep, die begin april van start is gegaan, is een voortzetting van de nu 8 jarige traditie om de comedy scene te verrijken met verse, dynamische stemmen.

Dit jaar bouwen we voort op het succes van voorgaande jaren, waarbij veel van onze alumni nu schitteren bij comedyclubs zoals Club Haug, Comedyhuis en het Comedy Café. Hun succesverhalen inspireren het nieuwe cohort en onderstrepen het potentieel van dit traject.

Comedyhuis Talents: een brug naar professionaliteit

Het Comedyhuis Talents-project is een intensief jaarprogramma voor negen opkomende comedians die geselecteerd zijn om hun potentieel te maximaliseren. Deze talenten krijgen de kans om onder begeleiding van ervaren professionals hun vakmanschap te slijpen, van diepgaande comedy trainingen tot regie. Het doel? Hen voorbereiden om de volgende grote stappen te zetten in hun carrière en de comedywereld te veroveren.

Ambitieuze doelen voor buitengewone talenten

We hebben niet zomaar negen comedians gekozen; elk van hen brengt iets unieks. Hun diversiteit in stijl, achtergrond en humor maakt dit project niet alleen een reis van persoonlijke groei maar ook een viering van de veelzijdigheid die comedy te bieden heeft. Het traject omvat niet alleen persoonlijke ontwikkeling en vaktechnische verdieping maar ook praktische ervaring op het podium – het hart van elke comedy carrière.

Elk van onze talenten brengt iets unieks naar het podium, met trainingssessies variërend van tekstschrijven tot podium-aanwezigheid. Deze specifieke workshops zijn ontworpen om hun humoristische vaardigheden te verfijnen en hen voor te bereiden op professioneel succes.

Wat staat ons te wachten?

Verwacht je aan een jaar vol lachwekkende, ontroerende en grensverleggende optredens. Deze reis zal culmineren in een reeks showcases waar onze talenten hun ontwikkelde vaardigheden en unieke comedic voices presenteren aan het publiek. Het is een kans om de sterren van morgen te ontdekken en te steunen op hun weg naar de top.

Jouw rol in hun reis

Bij het UICF weten we dat achter elke glimlach een verhaal schuilt. Comedyhuis Talents is meer dan een project; het is een beweging. We nodigen jou uit om deel te nemen aan deze reis. Kom naar onze maandelijkse voorstellingen, volg de voortgang van onze talenten en deel in de vreugde en uitdagingen van hun ontwikkeling. Samen kunnen we een podium bieden voor de volgende generatie comedians om te schitteren.

Sluit je aan bij ons in deze opwindende onderneming en wees getuige van de geboorte van nieuwe comedy sterren. Comedyhuis Talents is niet alleen een belofte voor de toekomst van comedy; het is een toewijding aan de kracht van humor om ons samen te brengen, ons te laten groeien en ons allen te laten lachen. Volg ons op Instagram: Instagram Comedyhuis/ of de persoonlijke profielen van onze 9 talenten en bezoek onze website (Comedyhuis.nl) voor tickets en meer informatie.

Het Comedyhuis Talent traject wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Foto: Sasja Bork