Vacature Medewerker Marketing en Communicatie

Stichting UICF in Utrecht zoekt een Medewerker Marketing & Communicatie voor 400 uur.

We denken groots, we dromen nóg groter. Daarom willen we stand-up comedy in de Benelux meer professionaliseren, nog internationaler maken, meer relativeren en verbinden. Humor maakt ingewikkelde thema’s bespreekbaar en daar is altijd behoefte aan, het is mens eigen. Voor ons mag stand-up comedy nog meer grenzen verleggen, nog meer mensen bereiken en nog breder worden.

Elk jaar organiseert Stichting UICF het Utrecht International Comedy Festival (UICF). Dit festival programmeert shows met artiesten die een bijzondere verhouding tot de wereld om hen heen hebben, die hun visie graag willen delen met het publiek en die ook de professionele vaardigheden beheersen om dat doeltreffend te doen. Het UICF is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend festival. Zo werd dit festival als enige Nederlandse evenement door het Amerikaanse cultuurmagazine Vulture uit New York in een top 10 lijst gezet van beste comedyfestivals van de wereld.

De volgende editie van het UICF vindt plaats van 22 februari tot en met 2 maart 2024 en voor deze uitvoering zoekt Stichting UICF voor haar kernteam een medewerker marketing en communicatie. We zoeken bij voorkeur een collega die zich voor langere tijd aan dit team verbindt.

Je gaat je bezighouden met de verdere ontwikkeling en uitvoering van een toekomstbestendig en duurzaam marketing- en communicatiebeleid. Je bent verantwoordelijk voor de marketingstrategie van 2024 en je bouwt mee aan de meerjarenvisie en het meerjarenplan. Zelf start je in de zomer van 2023 en van oktober tot en met maart geef je vorm en leiding aan een team van freelancers.

Wat ga je doen?
Je denkt actief mee aan een meerjarenplan en voert deze uit;
Je maakt een contentplanning voor alle marketinguitingen;
Je houdt en zoekt nieuw contact met externe partijen die interessant zijn voor onze doelgroep;
Je sluit (marketing)deals met derden;
Je bedenkt nieuwe concepten voor inspirerende en/of activerende marketing acties;
Je houdt contact met de vormgeving over alle uitingen, stuurt hen aan en controleert waar nodig;
Je levert advertenties aan, plant ze in en voert deze uit.

Over ons team
Het bevlogen kernteam (8 leden) van Stichting UICF werkt het hele jaar door aan de organisatie van de activiteiten. We werken allemaal zelfstandig binnen onze eigen expertise (financiën, programmering, productie, design en redactie).

Wat bieden wij?
Wij bieden een zeer flexibel en zelfstandig team, waarin iedereen verantwoordelijk is voor hun eigen vakgebied. Daarnaast werken wij tussen september/oktober en maart minimaal één keer in de week samen op ons kantoor in (nu nog) Leidsche Rijn. We delen dit kantoor met het ComedyHuis, maar in principe kan je (bijna) altijd terecht om te werken. Uiteraard kun je altijd gratis naar comedyshows! Tenslotte, is in ons team altijd alles bespreekbaar, zo ook de mogelijkheid tot uitbereiding van werkzaamheden voor het ComedyHuis.

Betaling: in overleg.

Meer over het UICF lees je hier.

Voor vragen mail jeroen@uicf.nl of bel 06-53894221

Team

Het kernteam van Stichting Utrecht International Comedy Festival bestaat uit een zakelijk leider en een creatief leider ondersteund door een programmeur, een marketingmedewerker, twee evenementstylisten en een productiecoördinator. Allen zijn in het verleden betrokken geweest bij de organisatie van (comedy) evenementen. Zij worden bijgestaan door een groot aantal vrijwilligers tijdens het festival.