Als je van lachen houdt, kan je niet om het Utrecht International Comedy Festival heen. Na 11 jaar is het festival uitgegroeid tot de Nederlandse versie van de Edinburgh Fringe met de meeste stand-up comedyshows per vierkante meter. In 2023 is het festival groter dan ooit. Als ‘headliner’ presenteren we de tweedaagse Big Binge of Comedy in TivoliVredenburg. In de week daarvoor zet het UICF tientallen shows op de planken van verschillende locaties in de Domstad. 

De start is 22 februari waarna het comedy geweld 11 dagen lang door Utrecht dendert. Alle lachspieren worden gemasseerd -want we gaan voor die harde lach- maar we willen ook laten zien hoe verrassend stand-up comedy is als kunstvorm. Het UICF wil middenin de maatschappij staan met shows die niet alleen grappig zijn, maar waarin ook pijnlijke en controversiële onderwerpen met humor getackeld worden. 

Een greep uit de onderwerpen van de shows: Skere Comedy Night: een avond vol armoede lol voor de smalle beurs: tickets zijn maar een paar euro. Je Weet Niet Wat je Hoort: een comedy show in samenwerking met belevingsfestival Sencity waarin niet je oren, maar alle andere zintuigen op scherp worden gezet. De Staat van Utrecht waarin onze Domstad flink wordt aangepakt en je hoort wat er nu ècht speelt in de stad. Epic Comedy Battle: 5 landen nemen het tegen elkaar op in een epische comedy strijd. In ‘Is it a Bird’ combineert Jordan Gray haar muziek met comedy in een unieke show. Dit is nog maar een greep uit de vele shows die het festival op de planken zet, dus houd deze site in de gaten voor het programma! 

De grote afsluiter van het festival is de Big Binge of Comedy. Twee dagen lang spelen bekende nationale en internationale comedians de pannen van het dak terwijl nieuwe comedysterren in de vleugels warmdraaien. Het UICF neemt TivoliVredenburg over met stand-up comedy van de hoogste plank. In 5 zalen staan meer dan 60 comedians die écht het onderste uit de kan gaan halen.  

Het Utrecht International Comedy Festival is inmiddels een van de meest gewaardeerde comedyfestivals van het Europese vasteland. Voor de fans van scherpe grappen, bizarre filosofieën die je aan het denken zetten en razendsnelle interactie met het publiek. Of je nou gewoon wil lachen met een biertje in je hand, of geraakt wil worden door een hilarisch of gevoelig verhaal: op het UICF kan jij het vinden.  

Van 23 februari tot 5 maart 2022 wordt Utrecht opnieuw hét decor voor stand-up comedy. 10 dagen lang spelen er meer dan 50 comedians door heel de stad. Hét festival wat je niet mag missen als liefhebber van de podiumkunst comedy!

Verwacht 10 dagen gevuld met evenementen in TivoliVredenburg, Stadsschouwburg, het Comedyhuis en nog véél meer locaties. Hilarische comedians, nerveuze nieuwelingen en professionele lipkrullers die samen het grootste comedyfestival van de Benelux neerzetten!

Lachend publiek

shows

Online programma

Professionals

Online programma