Eén van de grootste comedyfestivals van de wereld beleeft 22 februari tm 2 maart 2024 haar twaalfde editie. Met 43 (!) shows in 10 dagen presenteert het Utrecht International Comedy Festival (UICF) namen als René van Meurs, Ed Byrne en Nabil. Opnieuw wordt de Domstad in de schijnwerpers gezet met thema’s op het scherpst van de snede.

Het UICF brengt mensen samen om te lachen. Met comedy maken we maatschappelijke en controversiële onderwerpen bespreekbaar. Zware kost wordt zo lichter verteerbaar en zelfs grappig. Doordat de comedians uit alle lagen van de samenleving en uit verschillende culturen komen vergroot comedy het wederzijds begrip. En het allerbelangrijkste: samen lachen is gezellig… en gezond!

Het kroonjuweel van het comedy festival is The Big Binge of Comedy in TivoliVredenburg op 1 en 2 maart. Geheel in festival-sfeer ga je naar je favoriete stand-up comedians kijken. Je bepaalt helemaal zelf waar je je tickets voor haalt en met hoeveel mensen je gaat.

Het Utrecht International Comedy Festival is inmiddels een van de meest gewaardeerde comedyfestivals van het Europese vasteland. Als je houdt van scherpe grappen wil je dit echt niet missen. Ook bizarre filosofieën die je aan het denken zetten passeren de revue. Dat alles gecombineerd met razendsnelle interactie met het publiek. Of je nou gewoon wil lachen met een biertje in je hand, of geraakt wil worden door een hilarisch of gevoelig verhaal: het Utrecht International Comedy Festival is jouw place-to-be.

Van 23 februari tot 5 maart 2022 wordt Utrecht opnieuw hét decor voor stand-up comedy. 10 dagen lang spelen er meer dan 50 comedians door heel de stad. Hét festival wat je niet mag missen als liefhebber van de podiumkunst comedy!

Verwacht 10 dagen gevuld met evenementen in TivoliVredenburg, Stadsschouwburg, het Comedyhuis en nog véél meer locaties. Hilarische comedians, nerveuze nieuwelingen en professionele lipkrullers die samen het grootste comedyfestival van de Benelux neerzetten!

Lachend publiek

shows

Online programma

Professionals

Online programma