Eén van de grootste comedyfestivals van de wereld beleefde 22 februari tot 4 maart 2023 haar elfde editie. Met 42 (!) shows in 11 dagen presenteerde het Utrecht International Comedy Festival (UICF) dit jaar namen als Martijn Koning, Magic Tom & Yuri en Glenn Wool. Opnieuw werd de Domstad in de schijnwerpers gezet met thema’s op het scherpst van de snede.

Het UICF brengt mensen samen om te lachen. Met comedy maken we maatschappelijke en controversiële onderwerpen bespreekbaar. Zware kost wordt zo lichter verteerbaar en zelfs grappig. Doordat de comedians uit alle lagen van de samenleving en uit verschillende culturen komen vergroot comedy het wederzijds begrip. En het allerbelangrijkste: samen lachen is gezellig… en gezond!

Een greep uit de onderwerpen van de shows van afgelopen festival: Skere Comedy Night, een avond vol armoede lol voor de smalle beurs: tickets waren maar een paar euro. Je Weet Niet Wat je Hoort; een comedy show in samenwerking met belevingsfestival Sencity waarin niet je oren, maar alle andere zintuigen op scherp werden gezet. In de Stand van Utrecht werd onze Domstad flink aangepakt en hoorde je wat er nu écht speelt in de stad. Epic Comedy Battle: 5 landen namen het tegen elkaar op in een epische comedystrijd. Dit is nog maar een greep uit de vele shows die het festival op de planken zette, dus save de date voor volgend jaar: 22 februari tot en met 2 maart 2024!

Het kroonjuweel van het comedy festival is The Big Binge of Comedy in TivoliVredenburg op 1 en 2 maart. Geheel in festival-sfeer ga je naar je favoriete stand-up comedians kijken. Je bepaalt helemaal zelf waar je je tickets voor haalt en met hoeveel mensen je gaat.

Het Utrecht International Comedy Festival is inmiddels een van de meest gewaardeerde comedyfestivals van het Europese vasteland. Als je houdt van scherpe grappen wil je dit echt niet missen. Ook bizarre filosofieën die je aan het denken zetten passeren de revue. Dat alles gecombineerd met razendsnelle interactie met het publiek. Of je nou gewoon wil lachen met een biertje in je hand, of geraakt wil worden door een hilarisch of gevoelig verhaal: het Comedy Festival is jouw place-to-be.

Van 23 februari tot 5 maart 2022 wordt Utrecht opnieuw hét decor voor stand-up comedy. 10 dagen lang spelen er meer dan 50 comedians door heel de stad. Hét festival wat je niet mag missen als liefhebber van de podiumkunst comedy!

Verwacht 10 dagen gevuld met evenementen in TivoliVredenburg, Stadsschouwburg, het Comedyhuis en nog véél meer locaties. Hilarische comedians, nerveuze nieuwelingen en professionele lipkrullers die samen het grootste comedyfestival van de Benelux neerzetten!

Lachend publiek

shows

Online programma

Professionals

Online programma