Davey Turnhout

Lach & Lachgas

Zwart gevoel voor humor

Davey Turnhout is een opkomende comedian / cabaretier ( Winnaar Juryprijs Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2019), (item)regisseur, (eind)redacteur en video-editor.

Opgegroeid in de buurt van Leiden, is Davey Turnhout tegenwoordig een import-Amsterdammer. Hij haalt inspiratie uit zijn dagelijkse leven en ervaringen. Met zijn jongensachtige voorkomen en relaxte uitstraling zou je bijna vergeten dat hij iemand is met een zwart gevoel voor humor. Zijn grappen zijn soms hard, maar wel altijd gebracht met heel veel liefde. Hij is 32 jaar oud,begrijpt weinig van zichzelf of de wereld om hem heen en hij is de laatste paar jaar ‘s avonds vaker op het podium te vinden dan bij zijn vriendin thuis.
Davey is getekend bij Grappige Zaken als solo artiest en maakt deel uit van het comedy collectief ‘Knock-Out Comedy Crew’ waarmee hij door het hele land tourt.

Data en tijden

Volg deze comedian


Wouter Monden

Lach & Lachgas

Toegankelijk maar scherp

Wouter begon met comedy in 2010. In november van dat jaar won hij de juryprijs van de Culture Comedy Award. Daarna is hij nooit meer van de Nederlandse en Belgische podia af gegaan. Met 175-200 optredens per jaar is hij ruim ervaren en kan hij optreden in elk type zaal en voor elk soort publiek.

Zijn stijl is toegankelijk maar scherp en met veel ruimte voor snelle interactie. Wouter is maandelijks te horen op Q-Music in de Q-Musical, schreef mee aan o.a. Dit Was Het Nieuws, Is er een dokter in de zaal en The Roast of Johnny de Mol. Hij was de publieksopwarmer voor TV-programma’s als Zondag met Lubach, Padoem Patsss en Makkelijk Scoren.

In ’21-’22 staat hij solo in theaters met zijn voorstelling Geen Punt en speelt hij op comedynights door heel het land.

Hij is de maker van de populaire Elektra Podcast waarin hij wekelijks grote en kleine namen uit de Nederlandstalige comedy- en cabaretscene interviewt over de slechtste optredens uit hun hele carrière.

Je hoort Wouter elke maand in de Q-Musical in de ochteondshow van Mattie & Marieke op Q-Music en op vrijdagmorgen neemt hij de week door op radiostation Kink bij Michiel Veenstra.

 

In het voorjaar van 2022 loopt Wouter, hopelijk, de Boston Marathon om geld op te halen voor Stichting Kika. Op runforkikamarathon.nl/wouter-monden kun je er meer over lezen en doneren.

Data en tijden

Volg deze comedian


Jurg van Ginkel

Lach & Lachgas

Never serious about anything but comedy itself

Dat Jurg van Ginkel een goede grap kan schrijven bewijst hij vier dagen per week in het schrijversteam van De Avondshow met Arjen Lubach. Deze boomlange Utrechter is een van de bestbewaarde geheimen van de Nederlandse comedywereld. Hij is nieuwsgierig, slim, improviseert sneller dan het licht en neemt niets serieus behalve de nobele kunst van de goede grap zelf.
Jurg van Ginkel is one of the best joke-writers of the Low Countries. Currently employed by satirical tv-programme De Avondshow met Arjen Lubach there is not a topic this tall Dutchman can’t squeeze a decent oneliner out of. Never serious about anything but comedy itself Van Ginkel is one of the undiscovered gems of the Dutch comedy scene.

Data en tijden

Volg deze comedian


Neil Robinson

Lach & Lachgas

Levendig en aanstekelijk

De Canadese comedian en Nederland-watcher Neil Robinson ging al meerdere malen viral met zijn video-kanaal ‘Survival Guide to the Dutch’. De aflevering over de Nederlandse vuurwerkcultuur -‘”Wayoo!” indeed.’- trok miljoenen kijkers, niet alleen expats maar ook Nederlanders die hard konden lachen om deze spiegel.

Speciaal voor het UICF maakt Neil voor het eerst een live show van de Survival Guide, die zal plaatsvinden in de Stadsschouwburg.  

Neil Robinson is een Canadese comedian die in Nederland woonachtig is. Zijn Engelstalige comedy show staat bol met herkenbare humor. Vele Nederlandse gewoontes en gebruiken moeten het ontgelden in zijn grappen en verhalen. In zijn comedy komt niet alleen de stoïcijnse buschauffeur maar ook de Nederlandse fietser aan bod. Ook over Koningsdag heeft comedian Neil Robinson een topverhaal klaar. Zijn performance van zijn Engelstalige comedy show is levendig en aanstekelijk.

Data en tijden

follow this comedian


Stephen Bell

Lach & Lachgas

Absurde, confronterende verhalen

Als geboren Ier en getogen Brabander ziet Stephen zichzelf graag als het beste van twee werelden.

Zijn achtergrond gebruikt hij maar al te graag om zonder compromis zijn absurde, confronterende verhalen de wereld in te slingeren.

En de Nederlander lijkt dat te pikken, tot nog toe.

Data en tijden

Volg deze comedian