Ronald Smink

Kom uit de Kast (NL)

Levend stripfiguur

Ronald Smink is een levend stripfiguur die als comedian volledig out of the box denkt. Een show van Smink is een energieke ervaring waarbij het publiek wordt bestookt met bizarre fantasieën over bevers op de snelweg, Fortuna Sittard, en de waanzin van kinderen krijgen. Een extreem grappige achtbaan waar geen einde aan lijkt te komen dus. Ronald heeft het Groninger Studenten Cabaret Festival gewonnen, op Lowlands gespeeld en met meerdere avondvullende cabaretprogramma’s door Nederland getoerd.

Data en tijden


Kim Steinmann

Kom uit de Kast (NL)

Warme fantasie en menselijk ongemak

Kim Steinmann is beeldend kunstenaar, cabaretier en (heel soms) burlesque danser uit Breda. Binnen haar optredens vertelt ze verhalen met veel warme fantasie en menselijk ongemak. Ook vertelt ze regelmatig over hoe het voor haar voelt transgender te zijn.

Data en tijden


Mo Hersi

Kom uit de Kast (NL)

Een geslaagde vluchteling

Mo Hersi (1985) is een cabaretier die op zijn derde naar Nederland kwam. Geboren in Ethiopië moet hij samen met zijn familie vluchten wanneer de burgeroorlog uitbreekt, waarna ze terecht komen in Nederland. Eenmaal hier groeit Mo Hersi samen met zijn drie broers op in het AZC in Slagharen, waarna hij eerst terechtkomt in Dedemsvaart en zich vervolgens settelt in Almere.

Ook al was Hersi nog jong toen hij naar Nederland vluchtte, hij heeft hier nog veel herinneringen aan. Deze ervaringen en de ervaring van het opgroeien in een AZC neemt Hersi mee het theater in. Als cabaretier zit er een flinke dosis humor in zijn voorstellingen, maar je vindt ook altijd een serieuze onderliggende boodschap.

Hersi stapt het publieke podium op met de gedachte een tegengeluid te geven tegen het negatieve en gepolariseerde beeld ten opzichte van vluchtelingen. Hij noemt zichzelf een ‘geslaagde vluchteling’ en voelt zich verbonden met zowel het Nederlandse erfgoed als zijn Ethiopische afkomst. In dat kader maakt Hersi Mo The Messenger, een voettocht van 31 dagen door heel Nederland. Van de vele ontmoetingen en gesprekken die hij tijdens deze tocht heeft, maakt Hersi de documentaire The Messenger: Wat spreek jij goed Nederlands.

Het film maken ligt Hersi wel. Na The Messenger brengt hij Baker Boyz uit. Voor deze film wint hij The Pioneer Award tijden de Avond van de Almeerse film. Ook de korte documentaire The Last African in Europe is van de hand van Hersi.

De keuze voor Hersi om cabaretier te worden is deels geïnspireerd op collega Youp van ’t Hek. Na het zien van een oudejaarsconference van Van ’t Hek besluit Hersi dat hij dit ook een keer wil doen. Dat resulteert in de voorstelling EGO. Met het thema diversiteit en een flinke dosis goedmoedige humor is Hersi, zoals hij zelf zegt, de “eerste zwarte mannelijke comedian in Nederland met een oudejaarsconference”.

Data en tijden


Neil Robinson

Kom uit de Kast (NL)

Levendig en aanstekelijk

De Canadese comedian en Nederland-watcher Neil Robinson ging al meerdere malen viral met zijn video-kanaal ‘Survival Guide to the Dutch’. De aflevering over de Nederlandse vuurwerkcultuur -‘”Wayoo!” indeed.’- trok miljoenen kijkers, niet alleen expats maar ook Nederlanders die hard konden lachen om deze spiegel.

Speciaal voor het UICF maakt Neil voor het eerst een live show van de Survival Guide, die zal plaatsvinden in de Stadsschouwburg.  

Neil Robinson is een Canadese comedian die in Nederland woonachtig is. Zijn Engelstalige comedy show staat bol met herkenbare humor. Vele Nederlandse gewoontes en gebruiken moeten het ontgelden in zijn grappen en verhalen. In zijn comedy komt niet alleen de stoïcijnse buschauffeur maar ook de Nederlandse fietser aan bod. Ook over Koningsdag heeft comedian Neil Robinson een topverhaal klaar. Zijn performance van zijn Engelstalige comedy show is levendig en aanstekelijk.

Data en tijden


Soula Notos

Kom uit de Kast (NL)

Energie en zelfspot

Soula Notos is een Grieks-Nederlandse comedian uit Utrecht en vanaf de oprichting lid van het Comedyhuis.

Al meer dan 18 jaar staat ze op het podium in zowel binnen- als buitenland. Met veel energie en zelfspot vertelt ze persoonlijke verhalen en grappen over actuele kwesties en absurde fenomenen. Een sterke mimiek, onverwachte wendingen en veel interactie kenmerken haar stijl.

Ze stond op het Utrecht International Comedy Festival, the International Luxembourg Comedy Festival and the Women in Comedy Festival in Manchester.

Naast de comedy, werkt ze als actrice, theatermaker, storyteller, docent, en presentator. Meer info: www.soula.nl

Data en tijden