Pieter Jouke

Big Binge: De Staat van Verwarring (NL)

Staat van Verwarring

De man die als een duizendpoot alles aanpakt wat op zijn pad komt: de verantwoordelijkheid dragen voor een avondvullende voorstelling, teksten schrijven voor ‘Zondag met Lubach’, een verfrissend onderdeel zijn van een stand-up show, een wekelijkse bijdrage leveren aan Veronica, maatwerk comedy schrijven voor bedrijven, marathons lopen en genieten van het plezier dat hij heeft met de mannen van Padoem Patsss (BNN-VARA). Dat is Pieter Jouke, Dames en Heren.

In 2000 begon Pieter aan een glansrijke comedycarrière en bespeelt op dit moment de Nederlandse theaters met zijn vierde solovoorstelling ‘Dingen die ik dacht’. Pieter dacht namelijk heel veel en vertelt in zijn nieuwste avondvullende programma wat er overeind is gebleven van al die gedachten. Dat doet hij met gevoel voor absurditeit, hogere associatiekunde en met liefde voor het gesproken woord. U kent Pieter Jouke van CQC, Koppensnellers, Het Gesprek, Wat vindt Nederland, Z@ppdelict, Studio Snugger en De slimste mens. Hij is ook de initiatiefnemer van de Carré CliniClowns Humormarathon. Hij schrijft teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio- en televisieprogramma’s. Hij maakte sketches voor o.a. Comedy Central en was te zien bij de BNN-VARA one-liners serie Padoem Patsss. Daarnaast is hij één van de drie breinen achter Burorenkema.nl, was hij één van de schrijvers van Zondag met Lubach en maakte hij deel uit van De Hyena’s. Zijn voorstelling ‘Laars Lappen’ gaat in januari 2022 in première in De Kleine Komedie Amsterdam. Door de pers wordt Pieter ook wel vergeleken met Herman Finkers, Wim Helsen en Woody Allen.

TELEVISIE
Pieter was op televisie te zien in o.a. Koppensnellers en De Staat van Verwarring. Hij maakte furore als een van de presentatoren van het Veronica TV programma CQC. Met name zijn interviews met BN’ers werden alom geprezen. Hij is één van de drie schrijvers van het boek Koning van de Koffieautomaat, Koning van de Kraamkamer én Koning van de Kist. Hij schrijft columns, loopt hard en acteert. Pieter leverde elke vrijdag een humoristische bijdrage aan het radioprogramma ‘The Friday Move’ met Wilfred Genee op Business Nieuws Radio dat live vanuit restaurant Dauphine (A’dam) werd uitgezonden.

Data en tijden


Ronald Snijders

Big Binge: De Staat van Verwarring (NL)

De Staat van Verwarring

Ronald Snijders is cabaretier, schrijver en programmamaker. In 2006 verscheen van hem en co-auteur Fedor van Eldijk Een normaal boek, een bloemlezing aan teksten, ideeën, dialogen, nieuwsberichten en 350 nieuwe woorden, die zij voor een groot deel eerder publiceerden op www.absurd.nl, de website van Stichting Absurd Nederland, die in 2010 overging in www.normalemensen.nl. In 2012 volgde de absurde tekstenroman Een ander boek.

Vanaf 2006 werd het programma De Staat van Verwarring vier keer per week uitgezonden. Ronald presenteerde dit samen met Pieter Jouke. Het was een roemruchte latenight tv-show die zij maakten voor de VPRO. Met enige regelmaat is De Staat van Verwarring te zien in de theaters als live talkshow.

In 2007 maakte Ronald voor VPRO Radio 1 het programma Binnenland 1. Dit was een hoorspel in de vorm van een actualiteitenmagazine. De teksten hiervan verschenen in 2009 in boekvorm.

In 2014 speelde Ronald Snijders de rol van Hoofd Bijzaken in Het Sinterklaasjournaal en werd daarmee de eerste witte Piet die in dat programma te zien was.

Zijn meest recente theaterprogramma is WELKE SHOW. Deze ging op 10 november 2016 in première.

Ronald was op televisie te zien in het VARA-televisieprogramma Rambam, als tafelheer in DWDD, als columnist bij Giel3FM en als finalist in De Slimste Mens. One Man Show, zijn zeer lovend ontvangen theaterprogramma en De Alfabetweter (2013), het woordenboek met 1000 nieuwe, onzinnige woorden dat hij samen met Fedor van Eldijk schreef, betekenden zijn doorbraak bij het grote publiek. De Schrikkelkalender 2016 werd ook in korte tijd een bestseller.

Data en tijden