Roos Vervelde

Big Binge: Dat Wordt een Hele Grote / za 1e show (NL)

Jeugdig met een oude ziel

Roos Vervelde (1998) groeide op in een dorp in Gelderland, en bloeide vervolgens op tijdens haar studententijd in Amsterdam. Geen zorgen, ondanks haar jeugdigheid staat ze bekend om haar oude ziel. Ze drijft vaak de spot met haar eigen generatie, en spaart daarbij zeker ook haarzelf niet. In 2021 trad ze voor het eerst op, en na anderhalf jaar spelen stond ze in de finale van de Comedy Talent Award in februari 2023. Ze heeft een sprintende start gemaakt als stand-up comedian, en ondanks de status van haar fysieke conditie, is ze van plan om dat sprintje nog even door te trekken.

Data en tijden


Dagmara Wilschut

Big Binge: Dat Wordt een Hele Grote / za 1e show (NL)

Ingewikkeld over makkelijke zaken en omgekeerd

Dagmara staat sinds 2018 op het podium en deed in 2019 en 2020 mee in de talentenpoule van het Utrecht Internationaal Comedyfestival. Ze is vastbesloten om door te gaan met comedy tot het verwatert.

Ze heeft – in tegenstelling tot eigenlijk niet eens zo heel veel mensen als je erover nadenkt – een geheel eigen stijl. Doet ingewikkeld over makkelijke zaken en omgekeerd. Kiest bij twijfel voor het metaniveau. Ze is meestal goed te verstaan en altijd goed te zien.

Data en tijden


Maartje Mikx

Big Binge: Dat Wordt een Hele Grote / za 1e show (NL)

Eeuwige optimist

Maartje staat het liefst elke dag op het podium. Ze heeft op een podium ook echt bijna alles al gedaan. Teksttoneel, impro, bewegingstheater, musical, opera, rock bandje, akoestisch bandje, kerkkoor natuurlijk, klassiek ballet, jazz ballet, folklore, dat is volksdansen, flamengo en tapdans.
Comedy is het enige wat nog over is… dus he… let’s go.
Een paar jaar geleden is ze gescheiden en het daten is behoorlijk veranderd sinds de jaren negentig. Ze heeft een groot hart en ze is een eeuwige optimist dus het komt vast goed.
Je kunt Maartje tegenkomen in heel Nederland in theaters en comedy clubs, van Haarlem tot Heerlen en van Den Haag tot Enschede. In Utrecht heeft ze tijdens het bevrijdingsfestival in de grote zaal van Tivoli Vredenburg staan schitteren.
In 2022 heeft ze de halve finale gehaald van de grootste comedy wedstrijd van de Benelux: Comedy Talent Award. Daarnaast haalde ze de halve finale van Let’s Make Comedy.
Juryrapport: “Maartje heeft een ontzettend prettige podium uitstraling en speelt met verve. Met haar innemende performance weet ze de jury en het publiek te pakken.”

Data en tijden


Frank Buytendijk

Big Binge: Dat Wordt een Hele Grote / za 1e show (NL)

Hij ziet er zo aardig uit...

Hij ziet er zo aardig uit, maar pas op, hij slaat genadeloos toe. Vooral zichzelf spaart hij niet. Waar de meeste vijftigers besluiten op de motor te klimmen, klom Frank het standup podium op, om zijn eigen visie op het leven te delen. Of het nou in New York, Tokyo, Dinxperlo, of Utrecht is. Overdag is hij futurist, ’s avond in de spotlights zoekt hij zijn thema’s dichter bij huis. 

Data en tijden