'Nuff Said

Big Binge of Comedy - Saturday

WORDS, BEATS & JOKES!

 


‘Nuff Said
werd groot in Antwerpen en vertakte de afgelopen 15 jaar naar podia in Genk, Turnhout, Rotterdam en Amsterdam.

Op zaterdag 4 maart kan je op UICF terecht voor de eerste show in Utrecht! Verwacht een show met verse namen. Van comedy en hiphop tot jazz en spoken word.

 

Huisband Lucid Lucia Collective brengt een feest van jazz, funk en groove.

 

Daveson Ignatia is jullie host.

 

WARY NICHEN (CH) is comedian, schrijver en filmmaker. Wary groeide op in Oran, studeerde in Montreal, werkte in Parijs en Londen en woont vandaag in Genève. Dit maakt dat hij zowel in het Engels, Frans, Arabisch en Spaans optreedt. Zo bracht zijn comedy hem naar verschillende steden op vier continenten en haalden zijn op nieuws gebaseerde grappen de pagina’s van Le Monde en de New York Times. Ook schrijft hij comedyseries voor de Franse en Algerijnse tv.  video-

 

DAVID BOVEE (BE) keert na vijf jaar Brazilië terug naar België met een gloednieuw project: ‘Nine And ½’. De charismatische frontman van het vroegere ‘Think Of One’ groovet als nooit te voren, met dansbare popmuziek, swingende beats en Braziliaanse sexiness. Speciaal voor deze ‘Nuff Said aangevuld met twee straffe zangeressen die – samen met het publiek – de backing vocals zingen. -video-

 

STIJN VRANKEN (BE) is dichter, performer en vurig verdediger van de orale traditie. In 2014 werd hij verkozen als stadsdichter van Antwerpen.  In zijn transparante poëzie combineert hij taalspel en humor met de eerder gewichtige dingen des levens: de menselijke nietigheid, verval, de liefde en de dood. “Je hebt podiumdichters en je hebt stand-up comedians. Vranken is een combinatie van beide. Hij krijgt een zaal probleemloos aan zijn voeten.” – De Standaard -video-

 

CARMEN LYNCH (VS) was naast een reeks late night tv-shows, waaronder ‘The Tonight Show Starring Jimmy Fallon’, ‘The Late Show with Stephen Colbert’ en ‘Conan’ ook te zien in ‘Inside Amy Schumer’ en de documentaire ‘Hysterical’. Carmen doet ook stand-up in het Spaans, heeft een podcast op SiriusXM genaamd ‘The Human CentiPOD’ en heeft een overvloed aan virale video’s op tiktok. Haar twee comedyalbums ‘Vertically Obese’ en ‘Dance Like You Don’t Need the Money’ zijn te vinden op iTunes en Spotify. -video-

 

Kijk hier de aftermovie van de 100ste editie van ‘Nuff Said.

Data en tijden

Volg deze comedian


Quinten Friederichs

Big Binge of Comedy - Saturday

Over Quinten

Quinten Friederichs is een Antwerpse millennial van Hollandse makelij. Met zijn slimme observaties en hilarisch anekdotes stond hij al in de halve finale van de Utrecht Comedy Talent Award en de finale van de comedymatch op het Eindhovens Comedy Festival. Daarnaast schreef hij ook voor Emmy Award winnende tv-programma’s zoals ‘Wat Als?’ en ‘Hoe Zal Ik Het Zeggen?’. Ondanks deze regen aan prijzen, roem en glorie staat Quinten nog steeds met beide voeten op de grond. Hij drinkt zijn koffie, laat de hond uit, en heeft dezelfde existentiële crisissen die u en ik hebben.

Quinten Friederichs komt uit de stal van Get Up Stand Up. Hij was een van de deelnemers in seizoen 2022-2023. Na een reeks workshops onder leiding van übercomedians zoals Michael Van Peel, Jeron Dewulf en Erhan Demirci speelden deze nieuwe generatie comedians heel Antwerpen en daarbuiten plat!

Het comedytraject wordt georganiseerd door ‘Nuff Said en duurt maar liefst zes maanden. Meer info www.getupstandup.be

Data en tijden

Volg deze comedian


Flunknarf

Big Binge of Comedy - Saturday

Gloeiendhete portie sketches, verhalen en liedjes

Flunknarf: improvisatiecomedy door de crème-de-la-crèmeste improspelers van Nederland. Cabaretiers, comedians en acteurs die je een gloeiendhete portie sketches, verhalen en liedjes uitserveren. Vól op de humor, muzikaal en: volledig geïmproviseerd. Drievoudig Nederlands Kampioen Improvisatietheater!

Data en tijden


Gavin Reijnders

Big Binge of Comedy - Saturday

Over deze comedian

Gavin Reijnders is een een klein-kunstenaar en cabaretier uit Rotterdam. In 2018 begon hij met optreden met zijn gedichtjes en liedjes op zn ukelele maar al snel wilde hij meer. Dus in 2019 schreef hij zich in voor het Leids Cabaret Festival en behaalde hij de finale als jongste deelnemer van zijn jaar. Afgelopen jaar won hij de  BNNVARA talentenjacht ‘Ik ga stuk’.

Gavin schrijft over simpele dingen die hij heel ingewikkeld vindt en moeilijke dingen die eigenlijk heel simpel zouden moeten zijn. De jury van het festival prees hem voor het laten horen van een ander geluid binnen de cabaret context: “Als zanger is hij volledig in zijn element en pakt hij de hele zaal in. Een jongen die graag woont in zijn liedjes. Zijn nummers zijn ijzersterk”, aldus de jury van het festival.

Data en tijden


Dagmara Wilschut

Big Binge of Comedy - Saturday

Ingewikkeld over makkelijke zaken en omgekeerd

Dagmara staat sinds 2018 op het podium en deed in 2019 en 2020 mee in de talentenpoule van het Utrecht Internationaal Comedyfestival. Ze is vastbesloten om door te gaan met comedy tot het verwatert.

Ze heeft – in tegenstelling tot eigenlijk niet eens zo heel veel mensen als je erover nadenkt – een geheel eigen stijl. Doet ingewikkeld over makkelijke zaken en omgekeerd. Kiest bij twijfel voor het metaniveau. Ze is meestal goed te verstaan en altijd goed te zien.

Data en tijden


Khadija Sabriye

Big Binge of Comedy - Saturday

UICF supports: Khadija Sabriye

Het begint vaak met: Waar kom jij vandaan? Hoe lang woon je al in Nederland? Spreek je Nederlands?

En, als het ijs eenmaal is gebroken en het allereerste contact gelegd, kunnen er volgens de Rotterdamse verpleegkundige Khadija Sabriye, die oorspronkelijk uit Somalië komt, nog veel meer vragen volgen: ben je besneden? Mag je seks hebben? Ben je uitgehuwelijkt? En daarna volgen, als vanzelf, de meningen: wat kun jij goed fietsen! Wat een mooie naam! Je bent zeker dankbaar dat je hier bent. Je bent zo exotisch.

Khadija vluchtte voor de oorlog in Somalië en kwam in Nederland terecht. Ze ontwikkelde zich uiteindelijk tot een selfmade stand-up comedian. Niet alleen werkt ze in het theater, maar ze werkt ook in de zorg als verpleegster.

Wij geloven in Khadija, daarom krijgt ze haar eigen show op het UICF.

Data en tijden


Postie

Big Binge of Comedy - Saturday

Waar is dat feestje?

We willen niemand liever dan onze ‘loopstation leipo’ Postie om het festival af te sluiten.

Hij gaat gegarandeerd een feestje maken van de Cloud Club zaterdag om kwart voor 12. Dus wees geen vierkantje en ben er bij!

Heb je je lachspieren nu wel voldoende uitgerekt? Tijd voor een full body workout: shake it baby!

 

Data en tijden


Roosje Pertz

Big Binge of Comedy - Saturday

Goedgezind en flink, maar niet té braaf

Roosje Pertz kreeg in 1999 van haar moeder het advies niet langer met haar mond open voor zich uit te staren. Haar vrienden vonden dat ze stand-up comedian moest worden.
Sinds 2018 combineert Roosje met groot succes beide gouden tips. Roosjes rake observaties vallen in de smaak bij een breed publiek. Goedgezind en flink, maar niet té braaf. Roosje gidst je met haar aparte blik langs de geijkte paadjes van de middenklasse. Als aanstekelijke MC doet Roosje zelfs het meest ijzige publiek ontvlammen.
In 2019 nam Michael Van Peel Roosje mee op tournee als een van zijn Young Ones.
In 2021 won ze Comedy Match in Eindhoven.
De komende 10 jaar werkt ze aan haar eigen special, daarin sterk belemmerd door het comfort van het stabiel inkomen van haar échte job.
Ze is ook te beluisteren op de podcast KiloCast. Met een Leuvens accent. Ooit wordt dat weer hip. Roosje is heel sociaal op Twitter, Youtube, Facebook en Instagram.

Data en tijden


Shariff Nasr

Big Binge of Comedy - Saturday

Een creatief raadsel

Shariff Nasr is een creatief raadsel. Hij heeft als regisseur en schrijver al meerdere films gemaakt, waaronder “El Houb” die onlangs in de bioscoop te zien was. Ondertussen loopt zijn account met wekelijkse sketches onder de naam ‘een stukje’ kneiterhard. Sinds zijn breakup een aantal jaren geleden was hij zo bang voor een sociaal leven dat hij nu ook op het podium als standup comedian begonnen is.

In zijn comedy zoekt naar verlichting in de wereldpolitiek, Palestijnse opgedrongen gastvrijheid, besnijdenissen en breakups.

Data en tijden


Wary Nichen

Big Binge of Comedy - Saturday

Very very subtle

Wary Nichen is a nomad. Part of a new generation of wanderers, those that travel by plane. So Wary has a lot of miles – in other words, he is a platinum status gypsy. A nomadic artist has the advantage of always being on tour. That being said, the other side of the coin is usually found on the back of that same coin. A lot of people do not know Wary and he’s ok with that, because he doesn’t know them either. Wary’s world is fairly well captured in this quote from his parents: “A humor like the profit it generates: very very subtle.”

Data en tijden