Lovella Telesford

Big Binge of Comedy - Friday

Amsterdamse internet sensatie met roots in Suriname

Er is een grote kans dat je internet-sensatie Lovella Telesford’s filmpjes al een keer voorbij hebt zien komen op social media. Deze Amsterdamse moeder met roots in Suriname bespreekt serieuze topics in een komisch jasje. Herkenbare situaties over familie, kinderen, moederschap, daten, ruzies en dagelijkse momenten die we allemaal beleven. Maar ook haar persoonlijke leven brengt zij naar het kleine scherm. In een korte tijd heeft zij hiermee een grote following gecreëerd die zij haar “familie” noemt. 

Data en tijden


Jeroen Pater

Big Binge of Comedy - Friday

De man die comedy leeft

Jeroen Pater is een man die stand-up comedy leeft. Al meer dan 20 jaar is hij een graag geziene gast op de podia in het land en terecht, want het gaat hier om een comedian die als geen ander alledaagse frustraties over katten of de Action kan ombuigen in grappen waar je spontaan de slappe lach van krijgt.

Maar de Utrechtse comedian heeft meer in zijn mars dan schitteren op het podium. Als mede-oprichter van het Comedyhuis is hij ook de drijvende kracht achter de schermen van een steeds verder uitdijend comedy-imperium. Pater is namelijk een begenadigd cultureel ondernemer die altijd naar kansen zoekt en met nieuwe ideeën komt (een comedy-club! Comedycursussen! Een festival!). Ook werkt hij al jaren als communicatietrainer in het bedrijfsleven, en weet hij dus de vertaalslag te maken van de zakelijke naar de creatieve omgeving. Samengevat: stand-up comedy in Nederland zou niet hetzelfde zijn, zonder deze geweldenaar (op en áchter het podium).

Data en tijden


Maartje Huvenaars

Big Binge of Comedy - Friday

Over deze comedian

Bio

Data en tijden


Roos Vervelde

Big Binge of Comedy - Friday

Jeugdig met een oude ziel

Roos Vervelde (1998) groeide op in een dorp in Gelderland, en bloeide vervolgens op tijdens haar studententijd in Amsterdam. Geen zorgen, ondanks haar jeugdigheid staat ze bekend om haar oude ziel. Ze drijft vaak de spot met haar eigen generatie, en spaart daarbij zeker ook haarzelf niet. In 2021 trad ze voor het eerst op, en na anderhalf jaar spelen stond ze in de finale van de Comedy Talent Award in februari 2023. Ze heeft een sprintende start gemaakt als stand-up comedian, en ondanks de status van haar fysieke conditie, is ze van plan om dat sprintje nog even door te trekken.

Data en tijden


Queen Tabitha

Big Binge of Comedy - Friday

Tabitha's Big Bingo

Hoog bezoek op het UICF! Queen Tabitha houdt audiëntie en ze heeft haar bingoballen meegenomen. Tabitha is in Nederland bekend van haar deelname aan Holland Drag Race, maar is een legende in de scene en werkte in clubs in alle wereldsteden. Grijp een bingoformulier en kijk hoe Tabitha op onnavolgbare wijze de balletjes laat draaien. En: prrrrijzen, mensen! 

Je zou Queen Tabitha wellicht kunnen herkennen van DragRace Holland Seizoen 2, waarin ze deelnam en de prestigieuze titel van Miss Congeniality in de wacht sleepte!

Als performer/dragqueen is Queen Tabitha al tientallen jaren actief op internationaal niveau, met een reputatie voor haar humor, energieke optredens en uitstekende hostingvaardigheden.

Ze heeft opgetreden in clubs over de hele wereld, waaronder IBIZA, Tel Aviv, Parijs, Londen, Istanbul, Wenen, Barcelona, ​​Milaan en Athene!

Naast haar internationale carrière heeft Queen Tabitha ook haar stempel gedrukt in diverse Nederlandse tv-shows en films. Ze heeft een voor MTV genomineerde video gemaakt voor Fedde le Grand’s “Scared of You” en was onlangs te zien in een cameo in de NETFLIX-serie Keizersvrouwen.

Data en tijden


Daniel Yazbek

Big Binge of Comedy - Friday

Witty storyteller

Daniel Yazbek is a stand-up comedian from South Africa. He has quickly found himself a home in the Amsterdam comedy scene through his witty storytelling and charming crowd work. He was traumatized as a child – but which comedian/human wasnt?! He does a stellar job of hiding it, making the audience as comfortable as he is on stage.

Data en tijden


Navin Noronha

Big Binge of Comedy - Friday

The unique and uproariously funny perspective of a gay Indian Catholic

While a lot of LGBTQ+ comedians talk on stage about how they came out, Mumbai native Navin Noronha did it the other way around: he started coming out on stage to complete strangers at open mic nights before actually telling the world. Being one of the first openly gay comedians in India ánd raised Catholic, he’s in a very specific minority. But don’t expect grim tales of adversity, Navin’s riotous stories and insights are light-hearted and full of life. ‘Homewrecker’ is a show for everyone. 

 

Openingsact 29 februari: Karan Karthik

Openingsact 1 maart: Kendra Borgen
Openingsact 2 maart: Carly Baker

Data en tijden


Lisa Curry

Big Binge of Comedy - Friday

Fast-paced, straight-up stand-up from ‘Merica 

Lisa toured the globe and more recently opened for Jim Jefferies on his US tour. A pro to the bone with fast-paced, often deadpan humour, she’s the kind of true stellar comic we can’t do without at the Big Binge of Comedy. Lisa does not stop punching.

Data en tijden


Paul Currie

Big Binge of Comedy - Friday

life-affirmingly silly and heart-warmingly weird physical comedy 

No one does what Paul Currie (IR) does, that’s why we keep asking him back. How do you even describe an artist known for Panda Hands and Finger Pipes? Just go see this hairy Belfast beast, Henson-trained puppeteer and award-winning clownarchist and you’ll understand.
 

“Currie is easily the King of the Fringe.” ★★★★★ – Voice Magazine

Data en tijden


René van Meurs

Big Binge of Comedy - Friday

Rene van Meurs, winnaar Poelifinario ‘Entertainment’ 

 

René van Meurs is lid van Comedytrain, won alle prijzen op Cameretten, werd in 2018 genomineerd voor de Neerlands Hoop en in juni van dit jaar ontving hij een Platina Ticket Award voor het verkopen van meer dan 50.000 kaarten voor zijn voorstelling 2636. René is ook de kersverse winnaar van de Poelifinario 2023 in de categorie ‘Entertainment’! De jury roemde hem voor zijn ‘uitgebalanceerde programma’ waarin ruimte is ‘voor talloze komische anekdotes die herkenbaar zijn bij generatiegenoten’. ,,Maar ook voor het besef dat vaderschap zorgt voor een kantelpunt in het leven, waar niet te licht over gedacht moet worden.”

Daarnaast kun je René kennen van de televisieprogramma’s Padoem Patss, Rare Jongens, Beat the Champions, Ik hou van Holland en natuurlijk Expeditie Robinson.

Met zijn indrukwekkende voorstelling “2636” heeft hij harten gewonnen door te vertellen over de komst van zijn eerste kind, vermengd met goed getimede grappen en komisch beschreven levensechte scènes. Mis deze kans niet om deze getalenteerde cabaretier live te zien!

Data en tijden