Het Utrecht International Comedy Festival helpt beginnende stand-up comedians graag op weg en daarom ondersteunen wij al jarenlang de cursussen stand-up comedy van het Comedyhuis. Wij vinden dat stand-up comedy in Nederland een kwalitatief hoogstaande kunstvorm moet worden. Daarom werken we samen met het Comedyhuis om ervoor te zorgen dat steeds meer nieuwsgierige mensen kennis kunnen maken met één van de leukste kunstvormen die er zijn.

Tijdens de comedycursussen komen alle facetten van het leven van een stand-up comedian aan bod. Hoe bedenk en schrijf je een goede grap, wat zijn manieren om te improviseren op suggesties uit het publiek, wat is de beste manier om leuke grappen op het podium uit te spelen: al deze zaken worden behandeld. Van de creatieve tot de zakelijke kant, deze cursussen stand-up comedy helpen beginnende én gevorderde comedians verder op weg!

Aanbod

UICF Comedycursus

De 7-Weekse Cursus is het vlaggenschip qua comedycursussen. Bij deze comedy cursus dompel jij je zeven weken lang één avond per week (van 19.15 t/m 22.00 uur) onder in de wereld van de comedy. Je wordt door onze ervaren docenten opgeleid tot een echte stand-up comedian.

Read More

Zomer-/Wintercursus

In de zomer en winter is het tijd voor de Summer-/Wintercourse, oftewel dé stormbaan voor de beginnende (en iets gevorderde) stand-up comedian die in korte tijd beter wil worden.

Read More

Docenten comedycursussen