speaker-info

Jeffrey Spalburg (NL)

Urban comedy uit de polder

Je kunt hem de afgelopen jaren in vele hoedanigheden zijn tegengekomen. In het theater met zijn cabaretvoorstellingen, als acteur op het podium of op het witte doek, als comedian bij het Comedy Cafe of als schrijver van tv-programma’s. Inmiddels heeft hij al vier cabaretshows op zijn naam staan. Momenteel toert hij met een van de grootste muziekproducties van dit moment: Swingin’ Harlem!

Theater en muziek zijn Jeffrey Spalburg’s twee grote liefdes. Al voor zijn toelating aan de Toneelschool Utrecht was de muziek altijd binnen handbereik. Het was in de Hiphop scene waar MC Jeff zijn eerste stappen zette als ‘Master Of Ceremony’. In verschillende (underground) rapgroepen en later in een aantal bands (o.a.The Hipbone Connection en Saskia Laroo) leerde hij de kunst van het MC’en.

Later, onder de naam Brothers Of Showbizz presenteerde hij jarenlang met Najib Amhali diverse festivals. Door hun geheel eigen wijze van presenteren waren de Brothers graag geziene gasten op o.a. BevrijdingspopRacism Beat ItLowlandsDe Megafestatie en een aantal jaren voor Kunstbende. Het aankondigen van de verschillende bands gebeurde altijd met een chant of een rap, al dan niet voorzien van een stevige dosis human beatboxing. De Brothers Of Showbizz tekenden een platencontract bij Columbia Records waar enkele singels werden uitgebracht en het nummer ‘Passie’ in 1996 een bescheiden hit werd. Na dit hoogtepunt gingen de Brothers elk hun eigen weg in het theater.

Jeffrey startte naast zijn werk als freelance MC als acteur bij theatergroep Made In Da Shade.  Zo combineerde hij zijn twee grote liefdes, theater en Hiphop. De theatergroep had veel succes met hun voorstellingen in binnen en buitenland en wordt gezien als de pioneer op het gebied van urban theater in Nederland.

Deze creatieve alleskunner is dus iemand om in de gaten te houden op ons festival en je moet dan ook zeker met eigen ogen gaan zien waarom Jeffrey binnen de cultuurscene zo veel respect geniet. Deze man weet gewoon wat hij doet en wat hij doet is simpelweg goed!

Wil je weten op welk tijdstip deze comedian speelt? Check ons blokkenschema hier.

 

Mijn sessies

UICF Dag 1 – 6 april 2018

TivoliVredenburg

Het UICF is op vrijdag 6 en zaterdag 7 april 2018. Beide dagen zullen verschillende comedians optreden. Shows duren zo’n 45 minuten. Hierdoor is het mogelijk veel artiesten te zien op één avond. Alle zalen zijn op hooguit een paar minuten lopen van elkaar. Het festivalterrein is vanaf 17:00 uur geopend, de shows beginnen in […]

UICF
MEER LEZEN
Mis niets over het festival!
Tips, nieuws en leuke acties in je mailbox.
Early-bird verkoop begonnen:
scoor nu een ticket met korting!