Johan Hoogeboom

Humoristische en gevoelige liedjes

Johan Hoogeboom is een veelzijdige muzikant, cabaretier en acteur. De artiest begint als cabaretier bij verschillende gezelschappen als Heren op Zicht. Ze staan in de theaters met komische shows als Zicht op heren (1988) en Zangeres aangespoeld (1993). Ook leidt hij een aantal jaar het Combo Open Bak van Theater De Engelenbak in Amsterdam.

In 1997 staat Hoogeboom op het Amsterdams Kleinkunst Festival, waar hij na een afgeblazen finale onofficieel tot winnaar wordt uitgeroepen. Dit is voor de cabaretier het moment om solo te gaan. Als snel stapt hij dan ook met zijn debuutprogramma Schaapskleren (1997) het podium op. Zijn debuut volgt Hoogeboom op met programma’s als Hi Ha Hoogeboom (2003), Hoogeboom maakt het bont (2005) en Zuchtjongens (2013).

Meer en meer gaat Hoogeboom zich ook bezighouden met het schrijven en componeren van muziek, onder andere voor radio en televisie. Zo werkt hij samen met Maarten van Roozendaal voor de muziek van de televisieserie Otje en hij schrijft de muziek voor de series Ibbeltje en Knofje.In de loop van de jaren werkt Hoogeboom samen met veel verschillende artiesten en gezelschappen, waaronder Bas Marée, Ludo van de Winkel, Dorine WiersmaRichard Groenendijk, David Vos en Amsterdams Allooi. Ook schrijft de artiest speciale liedjes voor het radioprogramma Andermans Veren, die hij wekelijks ten gehore brengt. In 2015 staat Hoogeboom dan ook in het theater met Andermans Veren Live: Er is altijd een derde! en in 2019 met Hoe goed wil je het hebben?

In 1999 brengt Hoogeboom zijn eerste album Het geval Hoogeboom uit. Daarna blijft de muzikant liedjes schrijven die zowel in de cabaretwereld als daarbuiten zeer in de smaak vallen door zijn mix van humor en gevoeligheid.

Data en tijden

Volg deze comedian