Amerikaanse site: UICF in top 9 van beste comedyfestivals van de wereld

Dat het Utrecht International Comedy Festival iets goeds deed, was al te zien aan het feit dat het stand-up comedyfestival in vijf jaar tijd groeide van 1000 naar 3000 bezoekers verdeeld over twee dagen. Maar het succes van het jaarlijkse comedyfeestje in TivoliVredenburg is zelfs journalisten in New York (toch wel een beetje dé hoofdstad van stand-up comedy in de wereld) opgevallen. Vulture, het culturele segment van NY Mag, zette het UICF namelijk als enige Nederlandse festival in hun “A Comprehensive Guide to Comedy Festivals in the U.S. and Around the Globe” (link).

Het UICF bevindt zich op dat lijstje van negen festivals in goed gezelschap. Andere festivals die genoemd worden, zijn onder meer The Fringe (het grootste theaterfestival van de wereld met een duur van een maand in Edinburgh), de Adelaide Fringe Festival in Australië en Just for Laughs in Canada. Maar goed, het UICF is dan ook het grootste stand-up comedyfestival van de Benelux, met elk jaar meer dan 60 comedians die verdeeld over twee dagen optreden in zeven zalen op de bovenste verdieping van TivoliVredenburg.

Vulture is een website van New York Magazine die zich specialiseert in cultuur in alle vormen en maten (met lekker veel opinie-artikelen over Nanette bijvoorbeeld, en waarom ook niet). Begin dit jaar trokken de websites NYmag.com, Vulture, the Cut, Daily Intelligencer, Select All, the Strategist en Grub Street samen 42,3 miljoen bezoekers.

Ook volgend jaar keert het UICF weer terug naar TivoliVredenburg voor twee dagen van de beste, raarste, meest kunstzinnige en vooral grappigste stand-up comedy. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart kunnen UICF-bezoekers voor zichzelf ontdekken of die rare New Yorkers een beetje wat van stand-up comedy af weten. (Hint: ja.)

 

Mis niets over het festival!
Tips, nieuws en leuke acties in je mailbox.
Early-bird verkoop begonnen:
scoor nu een ticket met korting!