speaker-info

Winnaar CTA – Vincent Voeten (BE)

Vlaamse Anthony Jeselnik

Het Utrecht International Comedy Festival (UICF) wil ook investeren in de toekomst van stand-up comedy in Nederland. En daarvoor heb je nieuw talenten nodig. Maar hoe vind je die? Nou, door als UICF eventjes de grootste stand-up comedywedstrijd van Nederland uit de grond te stampen, de Comedy Talent Award (CTA), en de winnaars daarvan op je festival te laten spelen. En uiteraard zul je dan altijd weer zien dat een Vlaming er vandoor gaat met de juryprijs. Gelukkig is het wel een héle grappige Belg: namelijk Vincent Voeten oftewel ‘de Vlaamse Anthony Jeselnik’! Welkom op het UICF, Vincent!

Voeten brengt korte en krachtige jokes en behandelt gevoelige onderwerpen met de elegantie van een sloophamer. Amper een jaar nadat hij zijn eerste stappen zette in het Antwerpse open mic circuit won hij de juryprijs van de Comedy Talent Award 2017. De jury was daarbij onder de indruk van “zijn sterke opkomst, rust op het podium en goede en harde grappen waar zelfs de comedians in de zaal om moesten lachen, en dat zegt wat!” Dat belooft dus wat voor het festival!

De andere winnaar van de CTA is Thjum Arts. Hij ging er met de publieksprijs vandoor. Thjum is 23 jaar en weet nog steeds slechts in beperkte mate hoe hij zich moet verhouden tot de wereld. Daar heeft hij dan ook genoeg over te vertellen. In zijn moeras van gortdroge humor sluimert een enorm plezier en motivatie om te staan waar hij staat. Laat jij je meenemen door de gedachte van deze authentieke antiheld!

COMEDY TALENT AWARD
Bij de CTA probeerden 64 comedians via vier voorrondes, twee halve finales en een finale de jury- of de publieksprijs te winnen en zo een speelplekje op het UICF te veroveren. Tussendoor kregen de deelnemers workshops en proefoptredens om ze klaar te stomen voor het echte werk. De CTA is een uitstekende graadmeter gebleken voor die comedians die je nu wil zien (omdat je over een paar jaar geen ticket voor hun show meer kan betalen). Vorige winnaars als Tobi Kooiman, Oscar Arnold, Pieter van Breevoort en Marco Lopes zijn inmiddels comedians die in elke show de lachers op hun hand hebben. Op het UICF2017 kan je de allernieuwste talenten dus voor het éérst zien. Wie wil dat nou niet?

Vincent zien?

Check hem hier:

UICF Dag 1 – 31 maart 2017

TivoliVredenburg

UICF – Eerste festivaldag Het UICF is op 31 maart en 1 april 2017, beide dagen zullen verschillende comedians optreden. Shows duren zo’n 45 minuten. Hierdoor is het mogelijk veel artiesten te zien op één avond. Alle zalen zijn op hooguit een paar minuten lopen van elkaar. Het festivalterrein is vanaf 17:00 uur geopend, de shows […]

UICF
MEER LEZEN
Mis niets over het festival!
Tips, nieuws en leuke acties in je mailbox.