speaker-info

Tez Ilyas (UK)

Succesverhaal van de Britse comedy

Strak in het pak, een charmante smoel, moslim, Pakistaan en met de gave om met een bijna vileine luchtigheid vlijmscherpe onderwerpen te bespreken: dat is Tez Ilyas. Eerlijk, recht door zee en ook een beetje een gladjakker en wij vonden dat Nederland maar eens wat meer van deze man moest zien want dit is gewoon erg goede comedy. Dus dat hoort thuis op het Utrecht International Comedy Festival 2017.

Tez Ilyas is een Pakistaans-Britse comedian met een gigantisch CV voor iemand die nog maar zo kort bezig is. Sinds 2010 staat hij op het podium en lanceerde hij zichzelf naar acht finaleplekken van comedywedstrijden. En niet de talentenshow van het buurthuis: de mensen achter toonaangevende wedstrijden als de BBC New Comedy Award, en de Leicester Mercury New Comedian of the Year waren fan van Tez.

Op de Edinburgh Fringe, hét mekka voor comedians, debuteerde hij met zijn show TEZ Talks en speelde hij  het dak eraf. Daarop volgde een tour met uitverkochte zalen in Londen. BBC Radio 4 adapteerde TEZ Talks voor een serie. Nog een show volgde, Made in Britain, ook een succes. Weer uitverkochte zalen. Inmiddels is Tez Ilyas een comedian waar je niet meer omheen kan en wordt hij regelmatig gevraagd voor televisie. Ook schrijft hij comedy voor de BBC.

“Blackburn-born Ilyas has a slickness more reminiscent of US comics, and the gags to back it up, though his most prized asset could yet be his bold, subversive streak” – The Guardian

Dit niet missen?

Tez Ilyas speelt op:

UICF Dag 1 – 31 maart 2017

TivoliVredenburg

UICF – Eerste festivaldag Het UICF is op 31 maart en 1 april 2017, beide dagen zullen verschillende comedians optreden. Shows duren zo’n 45 minuten. Hierdoor is het mogelijk veel artiesten te zien op één avond. Alle zalen zijn op hooguit een paar minuten lopen van elkaar. Het festivalterrein is vanaf 17:00 uur geopend, de shows […]

UICF
MEER LEZEN
Mis niets over het festival!
Tips, nieuws en leuke acties in je mailbox.