speaker-info

Roel C. Verburg (NL)

Bak ervaring, geweldige humor, toffe gitaar.

Roel C. Verburg is een groot liefhebber van twee dingen: comedy en gitaren. Deze zaken heeft hij gecombineerd in zijn shows en inmiddels heeft hij een grote schare fans verzameld. Want als Roel iets interessant vindt, dan stort hij zich er volledig in. Verburg is een begiftigd grappenverteller, liedjesschrijver en allesweter als het op comedy aankomt. Onder beginnende comedians is ‘de cursus van Roel’ een begrip, waar hij beginners helpt met de eerste stappen naar het podium.

Waar kun je Roel C. Verburg van kennen? Een hele hoop.

In 2002 werd Roel geselecteerd voor het Leids Cabaret Festival. In het tv-programma Kopspijkers liet hij zijn kunsten zien als achterstevoren-prater. En ja, dat is de kunst van het achterstevoren praten. Wat zeiden we over Roel en zich in dingen storten die hem interesseren?
Samen met collega-comedians Jeroen Pater, Patrick Meijer en Lambert-Jan Koops deed hij meerdere comedyprojecten waaronder de Drugs Comedy Night. En ja, dat is een comedyshow waar vier comedians eerst nuchter, en dan een stuk minder nuchter optraden. Een comedy-experiment waar Verburg zich als afgestudeerde van de studie cognitieve psychologie graag aan onderwierp. Sportief.
In 2012 kwam de Live-EP ‘Zondagmiddag Live In De Engelenbak’ uit en was hij een wekelijks item op de vrijdagnacht in het radioprogramma Nachtegiel: Het is twee over twee, tijd voor Roel C. waar Verburg elke week een liedje speelde.
En alsof dat nog niet genoeg was, is Roel sinds 2015 te zien op NPO3, als een van de vaste comedians bij het oneliner programma Padoem Patsss.
Iedere vrijdagochtend is hij op Radio Veronica bij Jeroen van Inkel met Roel op de Zingstoel, waarin hij een liedje zingt over een actualiteit van die afgelopen week.

Wij zijn dol op Roel, dus hem kan je zeker gaan zien.

Roel voor je neus

Dat kan op:

UICF Dag 1 – 31 maart 2017

TivoliVredenburg

UICF – Eerste festivaldag Het UICF is op 31 maart en 1 april 2017, beide dagen zullen verschillende comedians optreden. Shows duren zo’n 45 minuten. Hierdoor is het mogelijk veel artiesten te zien op één avond. Alle zalen zijn op hooguit een paar minuten lopen van elkaar. Het festivalterrein is vanaf 17:00 uur geopend, de shows […]

UICF
MEER LEZEN
Mis niets over het festival!
Tips, nieuws en leuke acties in je mailbox.