speaker-info

Literair Café met Roger en Patrick

Intellectuele humor in het literair café

Het is belangrijk om bij een comedyfestival ook aandacht te besteden aan de zwaardere kunstvormen en een plek te bieden voor filosofische bespiegelingen over het leven én de dood. Daarom maken wij graag ruimte in ons programma voor een literair café, waar de serieuze zaken des levens besproken kunnen worden en intellectuele zwaargewichten met elkaar van gedachten kunnen wisselen tijdens twee diepzinnige boekpresentaties.

Als eerste zal Roger Abrahams praten over “De 80-jarige Oorlog in 80 delen”. Daarna is er de boekpresentatie van het nieuwe literaire magnum opus van comedian Patrick Meijer: “Papa Beer Moet Neuken”, een hartverscheurend betoog over liefde, passie en bedrog in de berenwereld. Zet dus je ingewikkelde bril op en trek je coltrui aan, dit is humor op het allerhoogste niveau!

Roger Abrahams
Roger Abrahams (Venlo, 1977) is historicus en journalist en studeerde geschiedenis aan de universiteit van Utrecht. In 2015 nam hij deel aan het tv-programma De kleine Geschiedenisquiz. Daarnaast maakte hij enkele jaren onderdeel uit van cabaretduo ROGER et SIMONE, dat de halve finales haalde van het Amsterdams Kleinkunstfestival en Cameretten en dat met het avondvullende programma Liefde op sterk water langs de theaters trok. Ook schreef hij Het Grote Managuay-Vakantie-Doeboek, over de fictieve, Latijns-Amerikaanse bananendictatuur Managuay. Tegenwoordig zingt Roger Abrahams als zijn alter ego Karl us Kölle Keulse schlagers op carnavalsbal of Oktoberfest. Sinds een half jaar houdt hij een blog bij over taal en geschiedenis. Daarop publiceert hij onder meer een luchtige, tachtigdelige serie over de Tachtigjarige Oorlog.

Patrick Meijer
Patrick Meijer is misschien wel de meest unieke comedian uit de wereld van de stand-up comedy. Als comedian heeft Patrick Meijer maling aan structuren en dogma’s. Hij kan zomaar overgaan op een lange improvisatie waarvan niemand weet waar het zal eindigen behalve hijzelf. Hij houdt ervan om als stand-up comedian chaos te creëren die hij uiteindelijk ombouwt tot een harmonisch resultaat. Patrick Meijer is niet alleen te boeken als act of als headliner, maar ook als host. Je mag Patrick gerust de meest bijzondere MC of presentator noemen die dit rijk land is. En nu heeft hij dus een boek geschreven. Een heel bijzonder boek. Wij zijn benieuwd!

Zin om intellectueel te doen?

Kom hier naartoe:

UICF Dag 1 – 31 maart 2017

TivoliVredenburg

UICF – Eerste festivaldag Het UICF is op 31 maart en 1 april 2017, beide dagen zullen verschillende comedians optreden. Shows duren zo’n 45 minuten. Hierdoor is het mogelijk veel artiesten te zien op één avond. Alle zalen zijn op hooguit een paar minuten lopen van elkaar. Het festivalterrein is vanaf 17:00 uur geopend, de shows […]

UICF
MEER LEZEN
Mis niets over het festival!
Tips, nieuws en leuke acties in je mailbox.