speaker-info

Kristel Zweers (NL)

Comedy met ballen

Kristel Zweers studeerde in 1999 af aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar van de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens te Zwolle. Sindsdien is zij zowel voor als achter de schermen niet meer weg te denken van de Nederlandse podia.

Vanaf augustus 2001 speelde zij mee in de Lucky Strike Comedy Talent Tour en na het behalen van de tweede plaats in de finale heeft zij haar zinnen volledig op stand-up comedy gezet. Zij was jarenlang een van de huiscomedians in het Comedy Café in Amsterdam, bij Night of Comedy, Comedy Explosion en de Girls Night Out met Claudia de Breij en Sara Kroos. In 2004-2005 maakte ze deel uit van het razend populaire en succesvolle programma De Lama’s.

Na De Lama’s volgden haar soloprogramma’s ‘Onschuldig’ (2006), ‘Ruig’ (2009) en ‘Puur’ (2011) waarmee zij langs alle Nederlandse Theaters tourde. Voor haar soloprogramma’s oogstte zij veel lovende kritieken.

In juni 2013 emigreert Zweers naar Singapore voor de liefde en is ook daar actief als stand-up comedian, met o.a. Comedy Café Singapore. Gelukkig voor ons is ze sinds 2017 weer terug in Nederland waar ze dankzij haar unieke kwaliteiten al snel weer haar rechtmatige plek heeft ingenomen alsof ze nooit is weggeweest. Kristel staat altijd garant voor mooie persoonlijke verhalen waarin ze met veel zelfspot naar zichzelf weet te kijken. Kristel geeft je tijdens haar shows een inkijkje in haar hoofd en dat is altijd weer meer als de moeite van het kijken waard!

Mijn sessies

Mis niets over het festival!
Tips, nieuws en leuke acties in je mailbox.
Tickets nu te koop mét korting!