speaker-info

Jeroen Leenders (BE)

Een briljante Belg met lachgarantie

Het was 2007 toen Jeroen Leenders voor het eerst op het podium stond in Café The Joke. Zijn dagen als taxichauffeur zijn meteen geteld omdat het voor Jeroen vanaf dat moment duidelijk is dat comedy zijn enige ware roeping was.

Toen, die eerste keer in café The Joker, was het dat hij werd opgemerkt door het artiestenbureau 123 Comedy Club die hem, verspreid over heel Vlaanderen, kennis liet maken met de kleinere en grotere podia. Jeroen maakte van die kans gretig gebruik om te experimenteren, te proberen en vooral af en toe ‘op zijn gezicht te gaan’. Zo zocht hij zijn weg want je leert meer uit fouten dan uit successen.

In 2008 doet Jeroen mee aan Cabareteske in Eindhoven. Het winnen van de Gouden kabouter, de eerste prijs op dit festival, kreeg onverwacht grote media- aandacht in België die alles een versnelling hoger schakelde.

Met de overwinning op het Leids Cabaret Festival in 2010 haalde hij de hoogste cabarettitel der lage landen binnen. Veel meer kan een comedian niet doen in het Nederlands en dat lieten de Belgische en Nederlandse media ook blijken door uitnodigingen in tv- programma’s.

In het najaar van 2010 ging Jeroen in première met zijn eerste avondvullende show: Sorry, ik ben Jeroen Leenders, in de Arenbergschouwburg, Antwerpen. Inmiddels was hij ook in Nederland veelvuldig in de theaters te vinden. Na twee prachtige seizoenen volgde direct een nieuwe show met de alleszeggende titel Geen idee, waarmee hij eveneens twee seizoenen de theaters onveilig maakte.

Met zijn vierde show Wildeman is Jeroen intussen een grote naam in Vlaanderen en Nederland. In 2017 gaat Jeroen op tour met zijn show The Jeroen Leenders Experience. Als eerste Belg is hij officieel toegetreden tot Comedytrain en treedt hij regelmatig op in Toomler.

Wij durven dus wel te beweren dat wij met Jeroen een absolute topper hebben binnengehaald die met zijn messcherpe observaties en intelligente humor het publiek altijd naar zijn hand weet te zetten. Als je eenmaal in zijn wereld binnentreedt wil je er nooit meer weg!

Mijn sessies

Mis niets over het festival!
Tips, nieuws en leuke acties in je mailbox.
Tickets nu te koop mét korting!