speaker-info

De Braboneger (NL)

Stevige taal, uit het hart en met humor.

Comedian Steven Brunswijk doopte zichzelf de Braboneger. Ja, dat is een stevige artiestennaam, maar Steven kan het hebben. Grote bek, ongezouten mening, vet Tilburgs dialect. Hij weet wat hij wil vertellen en neemt geen blad voor de mond. Met zijn goede gevoel voor humor komt hij met veel weg, en onder de stevige taal zit een heel groot hart. Dat maakt Steven Brunswijk tot een interessante artiest. Solo stond hij op het podium met zijn avondvullende show Als ik mezelf kon zijn. “Ik wil mensen gewoon laten lachen”, zegt hij. “Ik voel mij thuis op het podium, ik kan mezelf zijn.”

In 2013 won hij de jury en publieksprijs op het Haags Comedy Festival. Hij staat niet alleen op het podium. Zijn Dumpert-filmpje Gewoon Betalen op GeenStijl werd meer dan 400.000 keer bekeken en nog eens 200.000 keer op Youtube. Op 14 november 2016 kreeg hij zijn eigen tv programma op NPO 3, De Braboneger verkaast. Het kwam nog even in opspraak omdat Brunswijk het woord ‘neger’ te vaak in de mond nam volgens een paar kijkers.
Deze uitgesproken jongen werd ook gevraagd mee te doen aan de Roast van Gordon, het tv-succes waarin Gordon verbaal te grazen werd genomen door comedians (en zelf ook een paar rake grappen uitdeelde).

 

 

 

Braboneger zien?

Hij speelt op:

UICF – Dag 2 – 1 april 2017

TivoliVredenburg

UICF – Tweede festivaldag op zaterdag 1 april Het UICF is op 31 maart en 1 april 2017 op de bovenste verdieping van TivoliVredenburg. Beide dagen zullen verschillende comedians optreden. Shows duren zo’n 45 minuten. Hierdoor is het mogelijk veel artiesten te zien op één avond. Alle zalen zijn op hooguit een paar minuten lopen van […]

UICF
MEER LEZEN
Mis niets over het festival!
Tips, nieuws en leuke acties in je mailbox.